Bijscholing Preventieadviseur - Machines en arbeidsmiddelen

Houd je kennis als preventieadviseur op peil.

Als gediplomeerd preventieadviseur ben je wettelijk verplicht om jaarlijks de basisprincipes van je functie op te frissen. Met deze bijscholing blijf je op de hoogte van de laatste technieken en wetswijzigingen én behaal je je bijscholingscertificaat.
Schrijf in

Over deze opleiding

Duur: 4 uur
Prijs:
  in euro, vrij van btw € 285,00
  in preventie-eenheden (PE) 1,50

Wat mag je verwachten?

Deze klassikale opleiding is praktisch opgezet.

Je volgt de opleiding in een groep van maximaal 20 personen.
Een geweldige kans om veelvuldig te oefenen en te leren van experts en andere deelnemers.

Digitaal opleidingsmateriaal is inbegrepen in de prijs.
Na de opleiding ontvang je een deelnameattest.

Wij raden aan deze opleiding jaarlijks te herhalen om je kennis op peil te houden en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Programma

Arbeidsmiddelen zijn alle op de arbeidsplaats gebruikte machines, apparaten, gereedschappen en installaties; alles wat de werkgever ter beschikking stelt om het werk te kunnen uitvoeren. Het werken met arbeidsmiddelen brengt risico’s mee voor de gezondheid en de veiligheid van de werknemer en de collega’s. Om deze risico’s tot een minimum te beperken, kan niet eender welke machine of apparaat op het werk gebruikt worden.

In deze bijscholing geven we een overzicht waaraan arbeidsmiddelen moeten voldoen. We geven antwoord op vragen zoals o.a. “Is voor elk arbeidsmiddel een indienststellingsverslag nodig?”, “Welke inspecties zijn nodig op mijn arbeidsmiddelen?” en “Wat is CE-markering en waarom is dit belangrijk bij arbeidsmiddelen?”

We leren je op praktische wijze hoe een indienststelling van nieuwe machines verloopt en wat nodig is voor de bestaande machines in gebruik op het werk. We lichten ook toe wat de preventieadviseur moet weten over de huidige Machinerichtlijn en de toekomstige Machineverordening, waaraan de fabrikanten van machines moeten voldoen.

Info over subsidies en premies

Alle info over subsidies en financiering kan je hier vinden:
Opleidingen: Premies en subsidies | Securex.


Deze opleiding voldoet aan de voorwaarden voor volgende subsidies en financieringsmogelijkheden:
  • Kmo-portefeuille:
    Gebruik dit erkenningsnummer bij je aanvraag: DV.O104871 op naam van Securex Externe dienst (Health & Safety opleidingen).
    De opleiding hoort bij het thema Beroepsspecifieke competenties.

    Dien je aanvraag in bij de kmo-portefeuille uiterlijk 14 dagen na de eerste opleidingsdag.
    Denk eraan: je hoeft niet te wachten op je factuur om alvast je aanvraag in te dienen.

  • Waalse opleidingscheques:
    Indien je met opleidingscheques van het Waalse Gewest wenst te betalen, geef je dit aan wanneer je inschrijft. Vul ook het document Traform in en stuur dit naar academy@securex.be om jouw aanvraag te openen. Je ontvangt een bevestiging over het aantal te bestellen cheques.

    Denk eraan: je hoeft niet te wachten op je factuur om alvast je aanvraag in te dienen.

  • Sectorfondsen:
    Alimento
    Constructiv

    Hoort jouw organisatie tot een andere sector? Ga bij jouw sectorfonds na of de opleiding in aanmerking komt voor een premie en wat de voorwaarden zijn.

Opleidingsmomenten

Geen geschikt opleidingsmoment gevonden?

Is er geen datum beschikbaar, past de geplande datum niet in je agenda en/of is deze sessie vol? Laat ons weten dat je interesse hebt. Zodra er vijf mensen op de interesselijst staan, stellen we een nieuwe datum voor. Je inschrijving op deze lijst is gratis en vrijblijvend.
Ik schrijf me in op de interesselijst

Deze opleidingen interesseren je misschien ook?